مجيد ولدان، در مقالهاي که در نشست هم انديشي علمي - تخصصي تالابها که روز يکشنبه با حضور محققان و متخصصان محيط زيست در جامعه مهندسان مشاور ايران برگزار شد ارائه کرد افزود: در شرايط کنوني که رشد جمعيت و افزايش تقاضا، گرمايش جهاني و بروز خشکساليهاي پي در پي، ورود آلايندهها و مواد شيميايي، روز به روز بر وخامت زيست محيطي کره زمين دامن ميزند.
وي اظهارداشت: کشور ما نيز که در 50 سال اخير با يک جهش بزرگ در روند توسعه و بهره برداري از منابع پايه مواجه بوده از اين قاعده مستثني نيست و اکوسيستمهاي طبيعي به ويژه اکوسيستمهاي آبي کشور به شدت تحت تاثير اين شرايط قرار گرفته است.
وي با بيان اينکه تالابها يکي از مهمترين اکوسيستمهاي طبيعي است افزود: در فرآيند رشد جمعيت و توسعه اقتصادي کشور، تالابها نخستين قربانيان بودهاند و در حال حاضر بيشتر اين اکوسيستمها با بحرانهاي جدي زيست محيطي روبه رو بوده و بسياري از آنها به مرحله نابودي کامل رسيدهاند.
ولدان معتقد است با توجه به ارزشهاي اکولوژيک و اقتصادي تالابها در توليد و ذخيره سازي آب، غني سازي سفرههاي آب زير زميني، حفظ تنوع زيستي گياهي و جانوري، مهار سيل و فرسايش، پالايش آب و توليد فرآوردههاي شيلاتي و پرندگان، اقدامات صورت گرفته به منظور حفظ و احياي آنها در کشور، نتايج کاملا مطلوبي به دنبال نداشته است.
وي اظهارداشت: به موازات پيشرفت در فن آوري، روند تخريب در چند دهه اخير نيز شتاب بيشتري گرفته است که بايد مورد توجه مسوولان قرار گيرد.
وي گفت: ارتقاي بهره وري آب هدف مهمي است که کشور ناگزير بايد به سوي آن برود و ميزان فعلي را تا 20 سال آينده به دو برابر مقدار فعلي برساند. اين چالش نيازمند تدوين قوانين و نهادهاي جديد درباره مديريت آب و ارتقاي دانش فني و تحقيقات فني و مهندسي کاربردي است.